Leien daken

Naast dakpannen zijn leien ook zeer gekend als dakdichtingsmateriaal. Leien bieden een waaier van toepassingsmogelijkheden, eenvoudig of complex van vorm, elk dak, gevel, nieuwbouw of renovatie zal bekoord worden door de veelzijdigheid die men heeft met leien. Een klassiek of modern gebouw, wij zoeken voor u de lei die er het best bij past. In leien maken we een onderscheid tussen de vezelcementleien en de natuurleien.

Vezelcementleien: de Alterna leien van Eternit bieden een ongeëvenaarde kwaliteit op het gebied van weerstand en stevigheid. De lei is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, ze is kleurvast en blijft mooi. De Alterna lei is vervaardigd uit een mengeling van cement en minerale vezels en bestaat in een bijzonder ruim assortiment. De Alterna lei is een door drie verflagen beschermde vlakke lei, die dankzij haar rechthoekig, met afgekapte hoeken, formaat uitermate geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien kan ze zowel op gevels als op daken verwerkt worden. De door ons meest geplaatste formaten zijn 60 x 32 cm en 40 x 27 cm.

De leien worden geplaatst met koperen nagels en inoxe haken, de lengte van de haken is afhankelijk van de dakhelling waarop ze geplaatst worden.

Natuurleien: de natuurleien Villar del Rey van Eternit worden ontgonnen in een Spaanse groeve. De leisteen is van nature vorstbestendig, onrotbaar en ongevoelig voor chemische aantasting. De minimale dikte bedraagt vier mm. Het grote voordeel van een natuurlei is dat zij een zeer grote levensduurte kennen. Het door ons meest geplaatste formaat is 40 x 25 cm. De leien worden geplaatst met koperen nagels en inoxe haken, de lengte van de haken is afhankelijk van de dakhelling waarop ze geplaatst worden.

Voor meer info : www.eternit.be