Metalen daken

Staal bezit een aantal eigenschappen die het uiterst geschikt maakt voor de bouw:

  • Staal is sterk, licht, veelzijdig en flexibel
  • Staal biedt heel wat mogelijkheden om esthetisch te bouwen
  • Staal laat zich gemakkelijk met andere materialen combineren
  • Staal is recycleer- en herbruikbaar en is dus milieuvriendelijk
  • Men kan prefabriceren en snel en nauwkeurig ter plekke monteren
  • Staal heeft een uitmuntende levensduur en zeer goede gebruiksprestaties

Daarom werken wij graag met de profielplaten voor dak en wand van Joris Ide. Voorgelakt staal is een ideaal renovatiemateriaal wanneer bestaande daken en wanden vervangen worden. De bestaande constructie kan behouden blijven en door het plaatsen van nieuwe profielen of panelen kan uw gebouw vernieuwd en terug opgewaardeerd worden, tegelijkertijd wordt de levensduur van het gebouw ook verlengd. In een complexe situatie biedt het gebruik van staal een oplossing die perfect geschikt is voor uitzonderlijke voorwaarden als een geringe dikte, grote stijfheid, lange levensduur en gering onderhoud. Het besparen op energiegebruik is vandaag een zeer belangrijk gegeven geworden. Daarom geven wij de voorkeur aan het Ecopaneel of de Permapan platen met PUR isolatie. Dit zijn producten die aan uitstekende U waarden (uitgedrukt in W/m²K, Europese richtlijn) voldoen en bijgevolg goede prestaties leveren op vlak van energieverbruik.

  • Ecopaneel: Het Ecopaneel wordt zowel gebruikt voor het dak als voor gevelbekleding. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende isolatie dikte van 2 cm tot 6 cm en tot een maximum lengte van 12 m. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1 m. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De minimum dakhelling bedraagt 5° of 8,7%.
  • JI Isoroof 1000: Het Isoroof 1000 paneel wordt zowel gebruikt voor dak als gevelbekleding. Ze zijn te verkrijgen met verschillende isolatie dikte van 4 cm tot 10 cm en tot een maximum lengte van 13 m. De binnenzijde van het paneel is afgewerkt met wit gelakte stalen plaat. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1 m. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De minimum dakhelling bedraagt 5° of 8,7%.
  • Permapan: Het Permapan paneel is een dakpaneel met een pannendruk motief, verkrijgbaar in 7 standaardkleuren : terracotta, bordeaux, antraciet, zwart, donkergroen, lichtgroen en bruin. Ze zijn te verkrijgen tot een lengte van 8m40 en met verschillende isolatie diktes van 40,60 en 80 mm. De binnenkant is afgewerkt met een witte stalen plaat. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1,1 m. De minimum dakhelling voor de dakpanplaten bedraagt 8°.

De montage van deze verschillende panelen gebeurt met aangepaste schroeven bevestigd op de onderstructuur. Alle afwerkingstukken, zoals nokken, zijkantprofielen,... , zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als de panelen.

Voor meer info: www.joriside.be