Pannen daken

De keuze van uw dakpannen verdient uw aandacht. Het gaat immers over het dak boven uw hoofd! Niet alleen is het dak een zeer belangrijke esthetische factor, het is bovendien van cruciaal belang voor de bescherming van uw woning tegen onze vaak barre weersomstandigheden.

Kleidakpannen bestaan - hoe kan het ook anders - uit gebakken klei.

Een van de belangrijkste voordelen van dit natuurlijk materiaal is zijn vormvastheid.
De uitzetting onder invloed van temperatuurschommelingen en vochtigheid is verwaarloosbaar in verhouding tot beton. Zo blijven de kwaliteit en de weerstand vele jaren onveranderd.

Kleidakpannen zijn niet alleen een waarborg voor een weerbestendig dak, zij verhogen bovendien de waarde van uw woning. Zo kunt u uw keuze voor keramische dakpannen gerust zien als een goede investering in de toekomst.

Bovendien gaat een dakbedekking met kleidakpannen bijdragen tot de duurzaamheid van de volledige dakconstructie en het optimaal thermisch rendement van de toegepaste isolatie.

Hier vindt u een kort overzicht uit ons gamma aan kleidakpannen.

  • Koramic Pottelberg Stormpan nr.44 Kleidakpan met zachte golving, enkele zijsluiting en dubbele kopsluiting

  • Koramic Pottelberg Stormpan nr.993 Kleidakpan met zachte golving, dubbele zijsluiting en driedubbele kopsluiting

De twee Pottelberg Stormpannen 44 en 993 zijn verkrijgbaar in vele kleuren: natuurrood, amarant, rustiek, antraciet, lustré, leikleur mat geglazuurd en zwart glanzend geglazuurd, bruin glanzend geglazuurd en wijnrood glanzend geglazuurd. Bij een geglazuurde pan krijgen algen en mos nauwelijks de kans om zich vast te hechten omdat er tijdens het productieproces een glasachtige deklaag op de pan wordt aangebracht.

De Stormpan kan voor de meest verscheidene stijlen van huizen aangewend worden, van een moderne woning tot een klassiek landhuis. Door haar handig formaat en groot aantal hulpstukken past deze pan op de meest ingewikkelde dakconstructies.

Voor meer info : www.koramic.be

  • Duitse Müller: Kleidakpan met zachte golving,diepe zijsluiting en kopsluiting

De Duitse Müller is een op en top keramische dakpan met een prachtige en blijvende zijdeglans door de toplaag van ingebakken, gepigmenteerde klei en met een minimale kans op groenvorming dankzij de zeer lage porositeit. Zij is uitermate geschikt bij lage dakhellingen dankzij de diepe sluiting. De Müller pan is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren: natuurrood, oudrood, zwartbruin, diepzwart, rustiek, rood engobé, kastanje, grafietzwart, leigrijs en notelaar.