Gevelbekleding

Meer en meer wordt er gekozen voor de bekleding van de buitengevels van een woning. Bij de keuze van gevelbekleding kunnen twee belangrijke redenen meespelen:

  • Ofwel kies je ervoor uit esthetische overweging om slechte of beschadigde gevels met gevelbekleding te verbergen en te beschermen tegen vocht.
  • Vaak speelt er echter ook een tweede reden mee en dient de gevelbekleding om het huis bijkomend te isoleren. Buitengevelisolatie heeft het extra voordeel dat je op die manier geen extra ruimte binnen moet prijsgeven.

Wij bieden u drie systemen aan:

Gevelbekleding met vezelcementleien Alterna van Eternit.

De leien bieden een uitstekende kwaliteit op het gebied van weerstand en stevigheid en ze zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden.
Werkwijze: eerst worden er verticale latten tegen de gevel geboord waartussen eventuele isolatie wordt geplaatst. Vervolgens worden er horizontale latten op bevestigd waarop de leien worden geplaatst. De leien worden geplaatst door middel van koperen nagels en inox haken.

Gevelbekleding in Siding van Eternit.

Sidings zijn vervaardigd van vezelcement en andere natuurlijke grondstoffen. Hierdoor zijn ze bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk, brandveilig en waterbestendig. De stroken zijn verkrijgbaar in 21 attractieve, hedendaagse kleuren of in warme houtkleuren.
Werkwijze: eerst worden er horizontale latten tegen de gevel bevestigd waar tussen isolatie geplaatst wordt. Vervolgens worden er verticale latten op bevestigd waarop de stroken Siding worden vastgeschroeft met inox vijzen. De zijkanten van de gevel worden afgewerkt in aluminium profielen in dezelfde kleur als de Siding. Eventuele raamopeningen worden ook in Siding afgewerkt.

Gevelbekleding met stalen platen met isolatie.

Stalen platen wordt zowel gebruikt voor het dak als voor gevelbekleding. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende isolatie dikte van 2 cm tot 6 cm en tot een maximum lengte van 12 m. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1 m. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
Werkwijze: eerst worden er horizontale latten tegen de gevel geboord om de 1m50. Vervolgens worden de platen met behulp van onze kraan tegen de gevel geplaatst en vast gevezen. De zijkanten en de bovenkant van de gevel worden afgewerkt met profielen in dezelfde kleur als de platen.