Daktimmerwerk

TIMMERWERK

Daktimmerwerken zijn constructief een belangrijk deel van het huis. Deze worden uitgevoerd in douglas kwaliteitshout.

U kunt kiezen voor een traditionele daktimmer in kepers en balken. Hier bestaat de dakconstructie uit een muurbalk, een nokbalk en enkele gordingsbalken. Hierop worden kepers geslagen van 7,5 x 6,5 cm waarop een onderdak met tengellatten wordt aangebracht. De kepers krijgen een onderlinge tussenafstand van 40 cm.

U kan ook kiezen voor een dak opgebouwd met Unilin dakpanelen. De manier van werken gelijkt sterk op de klassieke opbouw van het dak, maar is dan weer anders in die zin, dat de isolatie, evenals de kepers en de binnenbeplating verenigd zijn in één enkel product. Het Unilin daksysteem is geschikt voor elke dakgrootte en dakbedekking. De isolatie bestaat uit een polyurethaanschuim dat wordt gegoten tussen de kepers. De laag expandeert, verhardt en verzekert een sluitende isolatie. Voor de basisplaat van de dakelementen zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Wij opteren voor de Unipur Multiplex Fins en de Unipur Gyp.

Unipur Multiplex Fins

Zelfdragende dakelementen samengesteld uit een 12 mm dikke multiplexplaat met een standaardbreedte van 1.21 m waarop in de langsrichting vier vurenhouten latten zijn aangebracht. De buitenste kepers worden beurtelings inspringend en uitspringend aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar op maat vanaf 2 tot 8 m.

Unipur Gyp

Zelfdragende dakelementen samengesteld uit een 13 mm dikke, waterwerende gipskartonplaat met afgeschuinde langskanten, met een standaardbreedte van 0.82 m waarop in de langsrichting drie vurenhouten latten zijn aangebracht. De buitenste kepers zijn inspringend aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar op maat vanaf 2 tot 8 m.

Daktimmerwerken - Platte daken

Is de bestaande houtconstructie van uw plat dak aan vervanging toe? Of hebt u juist een nieuwe ruimte bijgebouwd en daar moet een plat dak voorzien worden? Wij plaatsen een volledig nieuw plat dak in balken, houtsoort Douglas, met daarop een dakvloer in planken van 2 cm dikte. De balken worden om de 40 cm tussenin geplaatst met ijzeren balkdragers. Eventuele plaatsing van koepels is geen enkel probleem, hiervoor wordt er een opening voorzien in de balkenconstructie. Verder wordt het dak afgewerkt als een normaal plat dak met isolatiemateriaal en waterdicht afgewerkt met 2 lagen roofing. Eventuele verluchtingen, dakdoorvoeren of schouwen worden volledig waterdicht afgewerkt. Voor meer info bekijk ook de webpagina "platte daken".

Lees meer: Daktimmerwerk

  • Hits: 8542

Dakgoten

DAKGOTEN

Bekleding

Bent u het beu om na 5 jaar uw dakgoot opnieuw te schilderen? Wij bekleden uw dakgoot met pvc of met siding van Eternit. Een oplossing waar u zich jarenlang geen zorgen meer om hoeft te maken. Wij werken uitsluitend met de pvc profielen van Deceuninck. De dakgoot wordt volledig bekleed in vlakke pvc, kleur wit of bruin. De pvc wordt blind bevestigd met nagels in RVS. Sidings van Eternit zijn vervaardigd uit vezelcement met de bekende houtnerfstructuur. Hierdoor zijn ze bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk, brandveilig en waterbestendig. De stroken zijn verkrijgbaar in 21 attractieve, hedendaagse kleuren of in warme houtkleuren. De Siding wordt bevestigd met inox vijzen en nagels.

Hanggoten

Als hanggoot bieden wij u drie mogelijkheden aan: polyestergoten, hanggoten in zink en hanggoten in koper  Polyestergoten: de dakgoten zijn vervaardigd uit met glasvezel versterkt polyester. Zij zijn in- en uitwendig volledig glad ter voorkoming van vuilaanslag en ter bevordering van een snelle doorstroming. Zij zijn bestand tegen agressieve stoffen die in de atmosfeer en in de neerslag kunnen voorkomen. De minimale uitzettingen worden in de verbindingsstukken opgevangen. De hulpstukken zijn voorzien van butyl kitstroken voor waterdichte verbinding en expansie. Montage aan de goot geschiedt door middel van klembevestiging. De gootbeugels zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd metaal met een kunststof coating in dezelfde kleur als de goten. De beugels worden geplaatst om de 45 cm. De goten zijn verkrijgbaar in een breedte van 12 cm en 17 cm. Goten en hulpstukken zijn leverbaar in donkerbruin (RAL 8017) en gebroken wit (RAL 7035). Hanggoten in zink: De dakgoten zijn vervaardigd uit zink met een wanddikte van 0.8 mm. De goot heeft een rechthoekig model, met een gootbodem van 12 cm en een nuttige hoogte van 8 cm. De goothaken bestaan uit gegalvaniseerd staal en worden geplaatst om de 35 cm.  De goot wordt bevestigd met een kraalhouder aan de goothaken. De tapbuizen hebben eenzelfde diameter als de voorziene afvoerpijpen en worden ter plaatse gesoldeerd. De gooteinden worden afgesloten met platte eindstukken die op het uiteinde in de goot worden gesoldeerd. Hanggoten in koper: De dakgoten zijn vervaardigd uit koper met een wanddikte van 0.8 mm. De goot heeft een rechthoekig model, met een gootbodem van 12 cm en een nuttige hoogte van 8 cm.  De goothaken bestaan uit koper en worden geplaatst om de 35 cm. De goot wordt bevestigd met een kraalhouder aan de goothaken. De tapbuizen hebben eenzelfde diameter als de voorziene afvoerpijpen en worden ter plaatse gesoldeerd. De gooteinden worden afgesloten met platte eindstukken die op het uiteinde in de goot worden gesoldeerd.

Bakgoten

De oude roofing, zink of koper wordt uit de bestaande bakgoot verwijderd.  De constructie van de goot wordt nagekeken en eventuele slechte stukken worden hersteld.  De goot wordt terug waterdicht gemaakt dmv van roofing, zink of koper.

Roofing: Op de rand van de dakgoot wordt er een dakrandprofiel geplaatst in polyester, kleur antraciet, maat 60/65.  Vervolgens wordt er een uitloop geplaatst in lood, de diameter  van de uitloop is afhankelijk van de oppervlakte van het dakvlak. Tenslotte wordt er een polyester roofing geplaatst van het merk IKO, voorzien van leischilfers en met een dikte van 4 mm APP.

Zink of koper: De bakgoot wordt volledig opgemeten en de zink of koper wordt ter plaatse op maat geplooid. Er wordt altijd gebruikt gemaakt van zink of koper van 0,8 mm dikte. Op de rand van de dakgoot worden klangen geplaatst die de kraal van de goot op zijn plaats houden. Vervolgens worden de verschillende stukken aan elkaar gesoldeerd.

Lees meer: Dakgoten

  • Hits: 9023

Dakvensters

DAKVENSTERS

Voor een dakvenster in een leien of een pannen dak bieden wij u de dakvensters van het merk Velux aan. Wilt u een oud metalen dakvenster of oude Veluxraam vervangen door een nieuwe van het zelfde type of door grotere of meerdere vensters? Of heeft u tot nu toe nog geen dakvensters en u wilt graag wat licht en frisse lucht in de kamer, dit is allemaal mogelijk met het uitgebreide gamma dakvensters van Velux. Bij de vervanging van uw oude dakvensters door nieuwe vensters , moet u veel aandacht besteden aan de plaats waar u deze vensters installeert. Het principe is natuurlijk eenvoudig: hoe meer vensters, hoe meer licht. Velux biedt twee openingsmogelijkheden voor dakvensters: wentelende vensters en uitzetvensters. Zoals hun naam het aangeeft, draaien de wentelende vensters rond een scharnier in het midden. Uitzetvensters scharnieren bovenaan, en worden bediend met de onderste handgreep. De bovenste handgreep, over gans de breedte van het raam, opent de ventilatieklep. Deze zorgt voor een luchtcirculatie ook met gesloten venster.

Wentelende vensters

De bovenste handgreep, over gans de breedte van het raam, opent de ventilatieklep De handgreep kan met één hand bediend worden en laat zelfs de plaatsing van een meubel net onder het venster toe Kan elektrisch bediend worden.

Uitzet en wentelende vensters

Uitzetvensters scharnieren bovenaan, en worden bediend met de onderste handgreep. De ergonomische bovenste hangreep opent de ventilatieklep Dit type is afgeraden voor vensters buiten handbereik Ingebouwde grendel als kinderbeveiliging of om het raam vast te zetten in schoonmaakstand Kan elektrisch bediend worden.

Velux beschikt ook over een heel groot gamma van verduistergordijnen, muggenramen, zonneschermen, rolluiken, ... met een manuele of een elektrische bediening al dan niet op afstandbediening. Voor meer info : www.velux.be   

Lees meer: Dakvensters

  • Hits: 8518

Platte daken

PLATTE DAKEN

Platte daken hadden lange tijd te kampen met heel wat vooroordelen. Terecht, want in vroegere tijden werden andere technieken gehanteerd, waardoor deze daken maar al te vaak te kampen hadden met vocht- en constructieproblemen. Gelukkig zijn de technieken en de kwaliteit van de materialen doorheen de jaren sterk verbeterd waardoor hedendaagse platte daken, mits een correcte plaatsing en een degelijk onderhoud, gelijkwaardig zijn aan hellende daken.

Elk dak met een hellingsgraad tot 3° behoort tot de groep van platte daken. Toch is een plat dak nooit helemaal vlak, een zeer kleine hellingsgraad is onontbeerlijk om regenwater op een verantwoorde wijze af te voeren. Wat de plaatsing betreft: laat deze over aan een gespecialiseerd vakman. Bij een plat dak is de waterdichting en aldus het voorkomen van lekken van het allergrootste belang. De opbouw van een plat dak kan op 2 verschillende manieren: koud dak, bij deze methode wordt er gewoon een dakdichtingslaag geplaatst in roofing zonder het plaatsen van isolatie. Het warmdak is de meest toegepaste techniek waarbij het isolatiemateriaal tussen de dakvloer en de roofing geplaatst wordt. Hierdoor wordt de dakvloer rechtstreeks beschermt tegen grote temperatuurschommelingen waardoor het risico op scheuren verkleint. Deze waterdichtende laag is meestal roofing. De roofing van vandaag is gewapend met kunststofvezels om de duurzaamheid te verhogen. Wij gebruiken 2 lagen roofing: nl. een gladde onderlaag van 4 mm dikte en vervolgens een bovenlaag van 4 mm APP met leischilfers. APP staat voor A-tactisch Poly Propyleen. Dit is een kunststof met een plastisch karakter (plastomeer) die wordt toegevoegd aan bitumen. APP gemodificeerde roofing heeft hierdoor een verbeterde weerstand tegen uv-straling. Waar dat de dakranden vroeger werden afgewerkt met dekstenen in beton wordt er nu meer en meer geopteerd voor dakrandprofielen in polyester of aluminium om zo een betere afwerking met de dakrand te bekomen.

Lees meer: Platte daken

  • Hits: 9245

Nieuwlandt Dakwerken

Molenweg 93, 2830 Willebroek

Tel  +32 3 886 86 03

Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Btw  BE 0833.498.036

Reg  0833.498.036/02.15.11