DAKGOTEN

DAKGOTEN

Bekleding

Bent u het beu om na 5 jaar uw dakgoot opnieuw te schilderen? Wij bekleden uw dakgoot met pvc of met siding van Eternit.

Een oplossing waar u zich jarenlang geen zorgen meer om hoeft te maken. Wij werken uitsluitend met de pvc profielen van Deceuninck. De dakgoot wordt volledig bekleed in vlakke pvc, kleur wit of bruin. De pvc wordt blind bevestigd met nagels in RVS.

Sidings van Eternit zijn vervaardigd uit vezelcement met de bekende houtnerfstructuur. Hierdoor zijn ze bijzonder duurzaam en onderhoudsvriendelijk, brandveilig en waterbestendig. De stroken zijn verkrijgbaar in 21 attractieve, hedendaagse kleuren of in warme houtkleuren. De Siding wordt bevestigd met inox vijzen en nagels.

Hanggoten

Als hanggoot bieden wij u drie mogelijkheden aan: polyestergoten, hanggoten in zink en hanggoten in koper 

Polyestergoten: de dakgoten zijn vervaardigd uit met glasvezel versterkt polyester. Zij zijn in- en uitwendig volledig glad ter voorkoming van vuilaanslag en ter bevordering van een snelle doorstroming. Zij zijn bestand tegen agressieve stoffen die in de atmosfeer en in de neerslag kunnen voorkomen. De minimale uitzettingen worden in de verbindingsstukken opgevangen. De hulpstukken zijn voorzien van butyl kitstroken voor waterdichte verbinding en expansie. Montage aan de goot geschiedt door middel van klembevestiging. De gootbeugels zijn uitgevoerd in gegalvaniseerd metaal met een kunststof coating in dezelfde kleur als de goten. De beugels worden geplaatst om de 45 cm. De goten zijn verkrijgbaar in een breedte van 12 cm en 17 cm. Goten en hulpstukken zijn leverbaar in donkerbruin (RAL 8017) en gebroken wit (RAL 7035).

Hanggoten in zink: De dakgoten zijn vervaardigd uit zink met een wanddikte van 0.8 mm. De goot heeft een rechthoekig model, met een gootbodem van 12 cm en een nuttige hoogte van 8 cm. De goothaken bestaan uit gegalvaniseerd staal en worden geplaatst om de 35 cm.  De goot wordt bevestigd met een kraalhouder aan de goothaken. De tapbuizen hebben eenzelfde diameter als de voorziene afvoerpijpen en worden ter plaatse gesoldeerd. De gooteinden worden afgesloten met platte eindstukken die op het uiteinde in de goot worden gesoldeerd.

Hanggoten in koper: De dakgoten zijn vervaardigd uit koper met een wanddikte van 0.8 mm. De goot heeft een rechthoekig model, met een gootbodem van 12 cm en een nuttige hoogte van 8 cm.  De goothaken bestaan uit koper en worden geplaatst om de 35 cm. De goot wordt bevestigd met een kraalhouder aan de goothaken. De tapbuizen hebben eenzelfde diameter als de voorziene afvoerpijpen en worden ter plaatse gesoldeerd. De gooteinden worden afgesloten met platte eindstukken die op het uiteinde in de goot worden gesoldeerd.

Bakgoten

De oude roofing, zink of koper wordt uit de bestaande bakgoot verwijderd.  De constructie van de goot wordt nagekeken en eventuele slechte stukken worden hersteld.  De goot wordt terug waterdicht gemaakt dmv van roofing, zink of koper.

Roofing: Op de rand van de dakgoot wordt er een dakrandprofiel geplaatst in polyester, kleur antraciet, maat 60/65.  Vervolgens wordt er een uitloop geplaatst in lood, de diameter  van de uitloop is afhankelijk van de oppervlakte van het dakvlak. Tenslotte wordt er een polyester roofing geplaatst van het merk IKO, voorzien van leischilfers en met een dikte van 4 mm APP.

Zink of koper: De bakgoot wordt volledig opgemeten en de zink of koper wordt ter plaatse op maat geplooid. Er wordt altijd gebruikt gemaakt van zink of koper van 0,8 mm dikte. Op de rand van de dakgoot worden klangen geplaatst die de kraal van de goot op zijn plaats houden. Vervolgens worden de verschillende stukken aan elkaar gesoldeerd.

Nieuwlandt Dakwerken

Molenweg 93, 2830 Willebroek

Tel  +32 3 886 86 03

Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Btw  BE 0833.498.036

Reg  0833.498.036/02.15.11