TIMMERWERK

Daktimmerwerken zijn constructief een belangrijk deel van het huis. Deze worden uitgevoerd in douglas kwaliteitshout.

DAKTIMMERWERK

U kunt kiezen voor een traditionele daktimmer in kepers en balken. Hier bestaat de dakconstructie uit een muurbalk, een nokbalk en enkele gordingsbalken. Hierop worden kepers geslagen van 7,5 x 6,5 cm waarop een onderdak met tengellatten wordt aangebracht. De kepers krijgen een onderlinge tussenafstand van 40 cm.

U kan ook kiezen voor een dak opgebouwd met Unilin dakpanelen. De manier van werken gelijkt sterk op de klassieke opbouw van het dak, maar is dan weer anders in die zin, dat de isolatie, evenals de kepers en de binnenbeplating verenigd zijn in één enkel product. Het Unilin daksysteem is geschikt voor elke dakgrootte en dakbedekking. De isolatie bestaat uit een polyurethaanschuim dat wordt gegoten tussen de kepers. De laag expandeert, verhardt en verzekert een sluitende isolatie. Voor de basisplaat van de dakelementen zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Wij opteren voor de Unipur Multiplex Fins en de Unipur Gyp.

Unipur Multiplex Fins

Zelfdragende dakelementen samengesteld uit een 12 mm dikke multiplexplaat met een standaardbreedte van 1.21 m waarop in de langsrichting vier vurenhouten latten zijn aangebracht. De buitenste kepers worden beurtelings inspringend en uitspringend aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar op maat vanaf 2 tot 8 m.

Unipur Gyp

Zelfdragende dakelementen samengesteld uit een 13 mm dikke, waterwerende gipskartonplaat met afgeschuinde langskanten, met een standaardbreedte van 0.82 m waarop in de langsrichting drie vurenhouten latten zijn aangebracht. De buitenste kepers zijn inspringend aangebracht. Ze zijn verkrijgbaar op maat vanaf 2 tot 8 m.

Daktimmerwerken - Platte daken

Is de bestaande houtconstructie van uw plat dak aan vervanging toe? Of hebt u juist een nieuwe ruimte bijgebouwd en daar moet een plat dak voorzien worden? Wij plaatsen een volledig nieuw plat dak in balken, houtsoort Douglas, met daarop een dakvloer in planken van 2 cm dikte. De balken worden om de 40 cm tussenin geplaatst met ijzeren balkdragers. Eventuele plaatsing van koepels is geen enkel probleem, hiervoor wordt er een opening voorzien in de balkenconstructie. Verder wordt het dak afgewerkt als een normaal plat dak met isolatiemateriaal en waterdicht afgewerkt met 2 lagen roofing. Eventuele verluchtingen, dakdoorvoeren of schouwen worden volledig waterdicht afgewerkt.

Voor meer info bekijk ook de webpagina "platte daken".

Nieuwlandt Dakwerken

Molenweg 93, 2830 Willebroek

Tel  +32 3 886 86 03

Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Btw  BE 0833.498.036

Reg  0833.498.036/02.15.11