HELLENDE DAKEN

HELLENDE DAKEN

Pannen daken

De keuze van uw dakpannen verdient uw aandacht. Het gaat immers over het dak boven uw hoofd! Niet alleen is het dak een zeer belangrijke esthetische factor, het is bovendien van cruciaal belang voor de bescherming van uw woning tegen onze vaak barre weersomstandigheden.

Kleidakpannen bestaan - hoe kan het ook anders - uit gebakken klei.

Een van de belangrijkste voordelen van dit natuurlijk materiaal is zijn vormvastheid.
De uitzetting onder invloed van temperatuurschommelingen en vochtigheid is verwaarloosbaar in verhouding tot beton. Zo blijven de kwaliteit en de weerstand vele jaren onveranderd.

Kleidakpannen zijn niet alleen een waarborg voor een weerbestendig dak, zij verhogen bovendien de waarde van uw woning. Zo kunt u uw keuze voor keramische dakpannen gerust zien als een goede investering in de toekomst.

Bovendien gaat een dakbedekking met kleidakpannen bijdragen tot de duurzaamheid van de volledige dakconstructie en het optimaal thermisch rendement van de toegepaste isolatie.

Hier vindt u een kort overzicht uit ons gamma aan kleidakpannen.

  • Koramic Pottelberg Stormpan nr.44 Kleidakpan met zachte golving, enkele zijsluiting en dubbele kopsluiting
  • Koramic Pottelberg Stormpan nr.993 Kleidakpan met zachte golving, dubbele zijsluiting en driedubbele kopsluiting

De twee Pottelberg Stormpannen 44 en 993 zijn verkrijgbaar in vele kleuren: natuurrood, amarant, rustiek, antraciet, lustré, leikleur mat geglazuurd en zwart glanzend geglazuurd, bruin glanzend geglazuurd en wijnrood glanzend geglazuurd. Bij een geglazuurde pan krijgen algen en mos nauwelijks de kans om zich vast te hechten omdat er tijdens het productieproces een glasachtige deklaag op de pan wordt aangebracht.

De Stormpan kan voor de meest verscheidene stijlen van huizen aangewend worden, van een moderne woning tot een klassiek landhuis. Door haar handig formaat en groot aantal hulpstukken past deze pan op de meest ingewikkelde dakconstructies.

Voor meer info : www.koramic.be

  • Duitse Müller: Kleidakpan met zachte golving,diepe zijsluiting en kopsluiting

De Duitse Müller is een op en top keramische dakpan met een prachtige en blijvende zijdeglans door de toplaag van ingebakken, gepigmenteerde klei en met een minimale kans op groenvorming dankzij de zeer lage porositeit. Zij is uitermate geschikt bij lage dakhellingen dankzij de diepe sluiting. De Müller pan is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren: natuurrood, oudrood, zwartbruin, diepzwart, rustiek, rood engobé, kastanje, grafietzwart, leigrijs en notelaar.

Metalen daken

Staal bezit een aantal eigenschappen die het uiterst geschikt maakt voor de bouw:

  • Staal is sterk, licht, veelzijdig en flexibel
  • Staal biedt heel wat mogelijkheden om esthetisch te bouwen
  • Staal laat zich gemakkelijk met andere materialen combineren
  • Staal is recycleer- en herbruikbaar en is dus milieuvriendelijk
  • Men kan prefabriceren en snel en nauwkeurig ter plekke monteren
  • Staal heeft een uitmuntende levensduur en zeer goede gebruiksprestaties

Daarom werken wij graag met de profielplaten voor dak en wand van Joris Ide. Voorgelakt staal is een ideaal renovatiemateriaal wanneer bestaande daken en wanden vervangen worden. De bestaande constructie kan behouden blijven en door het plaatsen van nieuwe profielen of panelen kan uw gebouw vernieuwd en terug opgewaardeerd worden, tegelijkertijd wordt de levensduur van het gebouw ook verlengd. In een complexe situatie biedt het gebruik van staal een oplossing die perfect geschikt is voor uitzonderlijke voorwaarden als een geringe dikte, grote stijfheid, lange levensduur en gering onderhoud. Het besparen op energiegebruik is vandaag een zeer belangrijk gegeven geworden. Daarom geven wij de voorkeur aan het Ecopaneel of de Permapan platen met PUR isolatie. Dit zijn producten die aan uitstekende U waarden (uitgedrukt in W/m²K, Europese richtlijn) voldoen en bijgevolg goede prestaties leveren op vlak van energieverbruik.

  • Ecopaneel: Het Ecopaneel wordt zowel gebruikt voor het dak als voor gevelbekleding. Ze zijn verkrijgbaar met verschillende isolatie dikte van 2 cm tot 6 cm en tot een maximum lengte van 12 m. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1 m. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De minimum dakhelling bedraagt 5° of 8,7%.

JI Isoroof 1000: Het Isoroof 1000 paneel wordt zowel gebruikt voor dak als gevelbekleding. Ze zijn te verkrijgen met verschillende isolatie dikte van 4 cm tot 10 cm en tot een maximum lengte van 13 m. De binnenzijde van het paneel is afgewerkt met wit gelakte stalen plaat. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1 m. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De minimum dakhelling bedraagt 5° of 8,7%.

Permapan: Het Permapan paneel is een dakpaneel met een pannendruk motief, verkrijgbaar in 7 standaardkleuren : terracotta, bordeaux, antraciet, zwart, donkergroen, lichtgroen en bruin. Ze zijn te verkrijgen tot een lengte van 8m40 en met verschillende isolatie diktes van 40,60 en 80 mm. De binnenkant is afgewerkt met een witte stalen plaat. Het paneel heeft een nuttige breedte van 1,1 m. De minimum dakhelling voor de dakpanplaten bedraagt 8°.

De montage van deze verschillende panelen gebeurt met aangepaste schroeven bevestigd op de onderstructuur. Alle afwerkingstukken, zoals nokken, zijkantprofielen,... , zijn verkrijgbaar in dezelfde kleur als de panelen.

Voor meer info: www.joriside.be

Leien daken

Naast dakpannen zijn leien ook zeer gekend als dakdichtingsmateriaal. Leien bieden een waaier van toepassingsmogelijkheden, eenvoudig of complex van vorm, elk dak, gevel, nieuwbouw of renovatie zal bekoord worden door de veelzijdigheid die men heeft met leien. Een klassiek of modern gebouw, wij zoeken voor u de lei die er het best bij past. In leien maken we een onderscheid tussen de vezelcementleien en de natuurleien.

Vezelcementleien: de Alterna leien van Eternit bieden een ongeëvenaarde kwaliteit op het gebied van weerstand en stevigheid. De lei is bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden, ze is kleurvast en blijft mooi. De Alterna lei is vervaardigd uit een mengeling van cement en minerale vezels en bestaat in een bijzonder ruim assortiment. De Alterna lei is een door drie verflagen beschermde vlakke lei, die dankzij haar rechthoekig, met afgekapte hoeken, formaat uitermate geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie. Bovendien kan ze zowel op gevels als op daken verwerkt worden. De door ons meest geplaatste formaten zijn 60 x 32 cm en 40 x 27 cm.

De leien worden geplaatst met koperen nagels en inoxe haken, de lengte van de haken is afhankelijk van de dakhelling waarop ze geplaatst worden.

Natuurleien: de natuurleien Villar del Rey van Eternit worden ontgonnen in een Spaanse groeve. De leisteen is van nature vorstbestendig, onrotbaar en ongevoelig voor chemische aantasting. De minimale dikte bedraagt vier mm. Het grote voordeel van een natuurlei is dat zij een zeer grote levensduurte kennen. Het door ons meest geplaatste formaat is 40 x 25 cm. De leien worden geplaatst met koperen nagels en inoxe haken, de lengte van de haken is afhankelijk van de dakhelling waarop ze geplaatst worden.

Nieuwlandt Dakwerken

Molenweg 93, 2830 Willebroek

Tel  +32 3 886 86 03

Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Btw  BE 0833.498.036

Reg  0833.498.036/02.15.11