PLATTE DAKEN

Platte daken hadden lange tijd te kampen met heel wat vooroordelen. Terecht, want in vroegere tijden werden andere technieken gehanteerd, waardoor deze daken maar al te vaak te kampen hadden met vocht- en constructieproblemen. Gelukkig zijn de technieken en de kwaliteit van de materialen doorheen de jaren sterk verbeterd waardoor hedendaagse platte daken, mits een correcte plaatsing en een degelijk onderhoud, gelijkwaardig zijn aan hellende daken.

PLATTE DAKEN

Elk dak met een hellingsgraad tot 3° behoort tot de groep van platte daken. Toch is een plat dak nooit helemaal vlak, een zeer kleine hellingsgraad is onontbeerlijk om regenwater op een verantwoorde wijze af te voeren. Wat de plaatsing betreft: laat deze over aan een gespecialiseerd vakman. Bij een plat dak is de waterdichting en aldus het voorkomen van lekken van het allergrootste belang.

De opbouw van een plat dak kan op 2 verschillende manieren: koud dak, bij deze methode wordt er gewoon een dakdichtingslaag geplaatst in roofing zonder het plaatsen van isolatie. Het warmdak is de meest toegepaste techniek waarbij het isolatiemateriaal tussen de dakvloer en de roofing geplaatst wordt. Hierdoor wordt de dakvloer rechtstreeks beschermt tegen grote temperatuurschommelingen waardoor het risico op scheuren verkleint.

Deze waterdichtende laag is meestal roofing. De roofing van vandaag is gewapend met kunststofvezels om de duurzaamheid te verhogen. Wij gebruiken 2 lagen roofing: nl. een gladde onderlaag van 4 mm dikte en vervolgens een bovenlaag van 4 mm APP met leischilfers. APP staat voor A-tactisch Poly Propyleen. Dit is een kunststof met een plastisch karakter (plastomeer) die wordt toegevoegd aan bitumen. APP gemodificeerde roofing heeft hierdoor een verbeterde weerstand tegen uv-straling.

Waar dat de dakranden vroeger werden afgewerkt met dekstenen in beton wordt er nu meer en meer geopteerd voor dakrandprofielen in polyester of aluminium om zo een betere afwerking met de dakrand te bekomen.

Nieuwlandt Dakwerken

Molenweg 93, 2830 Willebroek

Tel  +32 3 886 86 03

Mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Btw  BE 0833.498.036

Reg  0833.498.036/02.15.11